008 - Атмосферни водосъдържатели на ниски цени.

Финансовата криза ни накара да търсим по-евтини варианти за Соларни системи за топла вода с голям обем. Идеята ни е да се използват Атмосферни съдове за вода (отворен тип) и подходящите за тях атмосферни колектори. Тези системи не се използват в България и се приемат с недоверие, но те са с ниска себестойност и висока ефективност. Цената на атмосферните съдове е значително по-ниска спрямо съдовете под налягане. Същото се отнася и за атмосферните колектори в сравнение с HEAT PIPE колекторите - SG модел от нашата продуктова гама.

Този вид колектори са познати и като Индустриални или Промишлени колектори. Една такава система е доста по-лесна за изпълнение и с по-ниска себестойност на монтажа. Работната течност е вода, което също намалява разходите за системата. Атмосферните водосъдържатели, който предлагаме са 100% изработени от неръждаема стомана SUS304-2B. Изолацията е полиеританова пяна с дебелина 55-65 мм. Предвидени са всички необходими фитинги за нормалната работа на системата. По желание на клиента може да се монтира и отоплителна серпентина за подгряване от външен источник. Стандартният размер атмосферен водосъдаржател е 2000 литра. Можем да изпълним поръчки с обем на съда до 6000 лтр. Атмосферните водосъдържатели могат да се свързват последователно и да се постигне по голям капацитет на системата.

За пример предлагаме една система за 2000 лтр подходяща за фамилен хотел. Броя на колекторите е завишен от 2 на 3 за да може да отговори на големият разход на топла вода от клиентите в пиковите часове. Цената е около 12000 лева с ДДС и включва:
- Атомосферен танк 2000 лтр
- 3 Х SG190-1800/58-100G колектор
- Подходяща помпа
- Контролер
- Хидромеханичен вентил за поддържане горно ниво във водосъдаржателя.
Свържете се с нас за конкретни оферти.